Hero afbeelding

OV-Deeltaxi

Reizen OV-Deeltaxi-tarief

Iedereen vanaf 12 jaar, die zelfstandig kan reizen, kan gebruik maken van Deeltaxi West-Brabant tegen het OV-deeltaxi-tarief.
Klanten kunnen ook zonder Wmo-indicatie gebruik maken van Deeltaxi West-Brabant. In dat geval reist u als OV-deeltaxi-klant. Als u als OV-deeltaxi-klant reist, mag u hulpmiddelen meenemen (bijvoorbeeld een rolstoel) en heeft u beperkt recht op begeleiding (OV-begeleiding en assistentiehond).
OV-deeltaxiklanten kunnen reizen zonder klantenpas.

Bij het reserveren van een OV-deeltaxirit controleert de reserveringscentrale van PZN of er een passend OV-alternatief is. Als dit er niet is, betaalt u het (gewone) OV-deeltaxi tarief. Als er wel een goed OV-alternatief is, en u besluit de reis toch met deeltaxi te maken, dan geldt vanaf de 1e kilometer het hogere doorreistarief.
Voor meer informatie:

Tarieven OV-deeltaxi

Bravoflex, jouw rit op bestelling

Bravoflex is een flexibele vervoerservice op afroep die zonder vaste route rijdt van halte naar (overstap)halte. Welke haltes? Dat bepaal jij? Er is dus géén dienstregeling. Je bestelt Bravoflex  gemakkelijk via een app of door even te bellen. Je bepaalt zelf wanneer je tussen een halte en (overstap)halte v.v. wil reizen.
Klik op de locatie voor meer informatie over Bravoflex in jouw gemeente:…”

Bravoflex Bergen op Zoom Bravoflex Moerdijk, Halderberge, Drimmelen en Altena

 

Knooppunttaxi Bavel – Breda

Op zaterdagen is de knooppunttaxi een alternatief voor buslijn 1 Breda – Bavel. Reizigers kunnen dan met Deeltaxi West-Brabant van alle adressen in Bavel naar enkele OV-knooppunten reizen. Vanaf die knooppunten kan dan weer gereisd worden met het openbaar vervoer (en andersom).
Vanuit de kern Bavel kan op zaterdagen tussen 08.00 uur en 22.00 uur met een lager tarief (gelijk aan het OV-bustarief) worden gereisd van en naar de volgende OV-knooppunten in Breda:

  • Amphia Ziekenhuis (Molengracht)
  • Centrum Breda (Oude Vest)
  • Breda Centraal Station NS

Maximaal 3 kinderen onder de 4 jaar mogen gratis meereizen. De OV-chipkaart en de studenten OV-kaart zijn niet geldig.
De Deeltaxi West-Brabant blijft als alternatief ook dagelijks voor reizigers zonder WMO-pas rijden van deur tot deur en ook naar andere bushaltes en stations. Hiervoor geldt dit lagere knooppunttaxitarief niet.

Reserveren kan op dezelfde manier als de gewone OV-Deeltaxi:

Bel. 088 - 076 1000 MijnTaxiApp via de website

Bij een rit op zaterdag van/naar een adres in Bavel naar/van één van de knooppunten wordt automatisch het goede tarief toegepast.”

Naar de tarieven
Hoe kunnen wij u helpen

Veelgestelde vragen

Als u beperkt bent in uw mobiliteit, kunt u bij uw gemeente vragen of u in aanmerking komt voor reizen met de Wmo deeltaxi. Als uw gemeente dit goedkeurt, ontvangt u van de gemeente een Wmo-vervoersindicatie. U mag dan als Wmo-klant gebruik maken van Deeltaxi West-Brabant.

 

Deeltaxi West-Brabant kent twee groepen gebruikers:

  • Wmo-klanten: klanten die door de gemeente zijn aangemeld voor het Wmo-vervoer;
  • OV-klanten: alle andere klanten die met Deeltaxi West-Brabant reizen.

Iedereen kan met Deeltaxi West-Brabant reizen. U betaalt dan het OV-deeltaxi-tarief. Heeft u via uw gemeente een Wmo indicatie ontvangen? Dan reist u tegen een gereduceerd Wmo-tarief.

Meer over tarieven: Tarieven – Deeltaxi West-Brabant (deeltaxi-westbrabant.nl)

Hoe kunnen wij u helpen Veelgestelde vragen Heb ik recht op een Wmo-deeltaxi? Als u beperkt bent in uw mobiliteit, kunt u bij uw gemeente vragen of u in aanmerking komt voor reizen met de Wmo deeltaxi. Als uw gemeente dit goedkeurt, ontvangt u van de gemeente een Wmo-vervoersindicatie. U mag dan als Wmo-klant gebruik maken van Deeltaxi West-Brabant.   Wanneer kan ik een deeltaxi aanvragen? Deeltaxi West-Brabant kent twee groepen gebruikers:
  • Wmo-klanten: klanten die door de gemeente zijn aangemeld voor het Wmo-vervoer;
  • OV-klanten: alle andere klanten die met Deeltaxi West-Brabant reizen.
Wie kan er gebruik maken van Deeltaxi West-Brabant? Iedereen kan met Deeltaxi West-Brabant reizen. U betaalt dan het OV-deeltaxi-tarief. Heeft u via uw gemeente een Wmo indicatie ontvangen? Dan reist u tegen een gereduceerd Wmo-tarief. Meer over tarieven: Tarieven - Deeltaxi West-Brabant (deeltaxi-westbrabant.nl) Ik heb een andere vraag
Ik heb een andere vraag
Wilt u direct een vraag stellen?
Neem contact op
Wilt u direct een vraag stellen? Neem contact op
Op de hoogte blijven?

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Hieronder kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen van de Deeltaxi West-Brabant.

    Ga naar de inhoud