Hero afbeelding

Wat kost reizen met Deeltaxi West-Brabant?

Per rit betaalt u een instaptarief. Daarnaast betaalt u een tarief per kilometer.
Het aantal te betalen kilometers wordt bepaald via de kortst mogelijke route over de weg.

Tarieven 2024

Tarief – Wmo Instap: € 1,08 Per kilometer: € 0,188
Tarief – OV Instap: € 3,90 Per kilometer: € 0,59
Doorreistarief Per kilometer: € 1,61*

*Doorreistarief geldt:
– bij langere ritten vanaf de 26e kilometer (Wmo’ers uit Baarle-Nassau vanaf de 31e km)
– bij ritten met een bindend OV-advies vanaf de 1e kilometer (naast het geldende instapbedrag OV-tarief)

OV-Advies

Bij het reserveren van een OV-deeltaxirit controleert de reserveringscentrale van PZN of er een passend OV-alternatief is. Als dit er niet is, betaalt u het (gewone) OV-deeltaxi tarief. Als er wel een goed OV-alternatief is en u besluit de reis toch met deeltaxi te maken, dan geldt vanaf de 1e kilometer het hogere doorreistarief.

Reisgenoot

U mag bij elke rit een sociale begeleider (reisgenoot) meenemen om u te begeleiden. U geeft dit vooraf bij het boeken van de rit aan. Een sociaal begeleider betaalt hetzelfde tarief als u.

OV-begeleiderskaart

Als u deeltaxi klant bent en over een OV-begeleiderskaart beschikt, dan mag u gratis één begeleider meenemen tijdens uw reis. Er geldt wel één voorwaarde: de vervoerder moet een geldige kopie van uw OV-begeleiderskaart bij uw klantgegevens hebben geregistreerd. U moet deze kopie zelf naar de klantenservice van de vervoerder sturen. Zodra de vervoerder deze kopie heeft verwerkt, kunt u de OV-begeleider gratis meenemen. Als de einddatum van de kaart is verlopen, stopt automatisch de mogelijkheid om een OV-begeleider mee te nemen. Het is uw eigen verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de vervoerder altijd beschikt over een geldige kopie van uw OV-begeleiderskaart.

Hoe kunnen wij u helpen

Veelgestelde vragen

Als u beperkt bent in uw mobiliteit, kunt u bij uw gemeente vragen of u in aanmerking komt voor reizen met de Wmo deeltaxi. Als uw gemeente dit goedkeurt, ontvangt u van de gemeente een Wmo-vervoersindicatie. U mag dan als Wmo-klant gebruik maken van Deeltaxi West-Brabant.

 

Deeltaxi West-Brabant kent twee groepen gebruikers:

  • Wmo-klanten: klanten die door de gemeente zijn aangemeld voor het Wmo-vervoer;
  • OV-klanten: alle andere klanten die met Deeltaxi West-Brabant reizen.

Iedereen kan met Deeltaxi West-Brabant reizen. U betaalt dan het OV-deeltaxi-tarief. Heeft u via uw gemeente een Wmo indicatie ontvangen? Dan reist u tegen een gereduceerd Wmo-tarief.

Meer over tarieven: Tarieven – Deeltaxi West-Brabant (deeltaxi-westbrabant.nl)

Hoe kunnen wij u helpen Veelgestelde vragen Heb ik recht op een Wmo-deeltaxi? Als u beperkt bent in uw mobiliteit, kunt u bij uw gemeente vragen of u in aanmerking komt voor reizen met de Wmo deeltaxi. Als uw gemeente dit goedkeurt, ontvangt u van de gemeente een Wmo-vervoersindicatie. U mag dan als Wmo-klant gebruik maken van Deeltaxi West-Brabant.   Wanneer kan ik een deeltaxi aanvragen? Deeltaxi West-Brabant kent twee groepen gebruikers:
  • Wmo-klanten: klanten die door de gemeente zijn aangemeld voor het Wmo-vervoer;
  • OV-klanten: alle andere klanten die met Deeltaxi West-Brabant reizen.
Wie kan er gebruik maken van Deeltaxi West-Brabant? Iedereen kan met Deeltaxi West-Brabant reizen. U betaalt dan het OV-deeltaxi-tarief. Heeft u via uw gemeente een Wmo indicatie ontvangen? Dan reist u tegen een gereduceerd Wmo-tarief. Meer over tarieven: Tarieven - Deeltaxi West-Brabant (deeltaxi-westbrabant.nl) Ik heb een andere vraag
Ik heb een andere vraag
Wilt u direct een vraag stellen?
Neem contact op
Wilt u direct een vraag stellen? Neem contact op
Op de hoogte blijven?

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Hieronder kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen van de Deeltaxi West-Brabant.

    Ga naar de inhoud