Hero afbeelding
Wie zijn wij

Deeltaxi West-Brabant

In deze regio verzorgt Deeltaxi West-Brabant voor 16 gemeenten deur tot deur vervoer voor mensen met een Wmo-indicatie.

Met de deeltaxi reist u op een eenvoudige manier binnen de regio naar bijvoorbeeld familie, het winkelcentrum of naar het station. Een avondje uit is ook mogelijk: de deeltaxi brengt u comfortabel naar uw bestemming, haalt u weer op en brengt u weer veilig thuis. Door gebruik te maken van de deeltaxi reist u zelfstandig overal naar toe, maar iemand meenemen mag ook.
De deeltaxi voor Wmo-pashouders is bedoeld voor sociaal recreatieve doeleinden en mag niet gebruikt worden voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer en vaste ritten naar dagbesteding of dagbehandeling. In tegenstelling tot de Wmo-pashouders mogen OV ritten wel worden ingezet voor woon-werk verkeer.

De deeltaxi werkt net iets anders dan een gewone taxi. Zo mag de deeltaxi 15 minuten eerder of later dan het afgesproken tijdstip bij u aankomen en kan tijdens de rit een stukje worden omgereden om andere reizigers, waarmee u de taxi deelt, op te halen of weg te brengen. Dat maakt de regiotaxi voordeliger dan de gewone taxi. Meer informatie vindt u in het vervoerreglement.

Daarnaast verzorgt Deeltaxi West-Brabant voor de provincie een vervoersalternatief, vooral op plaatsen of tijden waar geen regulier openbaar vervoer (trein, bus) rijdt. Iedereen kan gebruik maken van de OV-deeltaxi.

Bekijk de Bravo website
Vertegenwoordiging klanten

Klantadviesraad

De Klantadviesraad Deeltaxi West-Brabant is een onafhankelijk advies- en inspraakorgaan.

Rol en taken
De leden van de klantadviesraad hebben een preventieve en signalerende rol vanuit hun ervaring en/of deskundigheid. Zij zijn voor de opdrachtgever een belangrijke sparringpartner als het gaat om het ontwikkelen van nieuw beleid. Zij zijn de schakel tussen de opdrachtgever en klanten en voorzien hen, daar waar nodig, van relevante informatie.

E-mail: bureaudeeltaxi@west-brabant.eu
Dagelijks beheer en ontwikkeling

Bureau Deeltaxi West-Brabant

Het beheer en ontwikkeling van Deeltaxi West-Brabant is ondergebracht bij Regio West-Brabant (RWB), een regionaal samenwerkingsorgaan. Binnen RWB is Bureau Deeltaxi West-Brabant verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer en de ontwikkeling van de deeltaxi. Dit beheerbureau zorgt er ook voor dat de PZN de overeenkomst goed naleeft.

Onze vervoerder

Personen- en Zorgvervoer Nederland (PZN)

Het deeltaxivervoer wordt uitgevoerd door PZN uit Tilburg. Het beheerbureau heeft op vaste momenten overleg met PZN over de kwaliteit en de uitvoering van de deeltaxiritten.

Bekijk de PZN website

Overzicht deelnemende taxibedrijven

Taxibedrijf Berm - Hank Geers Taxicentrale BV - Bergen op Zoom Taxi Goverde - Zevenbergen Taxibedrijf De Groen - Roosendaal Peutax - Breda

Opdrachtgevers

Op de hoogte blijven?

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Hieronder kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen van de Deeltaxi West-Brabant.

Ga naar de inhoud