9 juli 2024

Vervoer Voor Mij: Iedereen Kan Meedoen

Met het motto ‘Mobiliteit is Meedoen’ helpt de nieuwe website Vervoer Voor Mij mensen om te reizen in hun gemeente. Op www.vervoervoormij.nl vinden inwoners, zorgverleners, vrijwilligers en mantelzorgers informatie over vervoer. Vervoer Voor Mij wil ervoor zorgen dat iedereen weet welke mogelijkheden er zijn om te reizen vanuit jouw gemeente.

Vervoer Voor Mij is bedacht door Stichting Vervoer voor Elkaar en bureau Buitenlijn. De website helpt gemeenten om hun inwoners en medewerkers goed te informeren over de mogelijkheden voor vervoer. Johan Elsinga van Vervoer Voor Elkaar zegt: “Mobiliteit mag geen belemmering zijn om eropuit te gaan. Er zijn vaak veel mogelijkheden binnen gemeenten, maar inwoners weten niet altijd waar ze die informatie kunnen vinden. Met Vervoer Voor Mij willen we dit probleem oplossen, zodat vervoer voor iedereen beschikbaar is en blijft.”

Oudere Mensen

De website richt zich vooral op mensen die niet zelf kunnen rijden of fietsen. Veel ouderen kunnen op een bepaald moment niet meer autorijden of fietsen. Kamieke van de Riet van bureau Buitenlijn zegt: “Vervoer is belangrijk om actief deel te nemen aan de samenleving. Als je je niet kunt verplaatsen, wordt je wereld klein. Maar als je wel ergens naartoe kunt gaan, heb je minder kans om eenzaam te worden en blijf je langer gezond.”

Betrouwbare Informatie

Kamieke zegt: “De basis is betrouwbare vervoersinformatie.” Daarom werken we nauw samen met gemeenten, zodat alle mogelijkheden voor vervoer op de website staan en de informatie altijd klopt. We werken ook samen met zorgverleners en vrijwilligers. Kamieke: “Deze mensen komen vaak bij oudere mensen thuis die zelf niet zo gemakkelijk informatie op internet vinden. Zij kunnen hen vertellen over de mogelijkheden en aanmoedigen er gebruik van te maken.”

Provincie Noord-Brabant

De provincie Noord-Brabant en Vervoer Voor Mij gaan samenwerken. Alle vervoersmogelijkheden in de 56 Brabantse gemeenten komen op de website te staan. Half juli staan de eerste gemeenten online. Aan het einde van 2024 kunnen alle inwoners van Brabant op de website duidelijke en eenvoudige informatie vinden over het vervoer in hun gemeente. De provincie krijgt op die manier ook een overzicht van al het vervoer in Brabant. Dat is nuttige informatie bij het maken van plannen voor openbaar vervoer.

Meer Weten?

Wil je meer weten over Vervoer Voor Mij in Brabant of ben je geïnteresseerd vanuit een andere provincie? Neem contact op met info@vervoervoormij.nl.

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Op de hoogte blijven?

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Hieronder kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen van de Deeltaxi West-Brabant.

Ga naar de inhoud