Wie mag ik meenemen tijdens mijn rit?

  • U mag maximaal 2 kinderen tot en met 3 jaar gratis meenemen Uit veiligheidsoverwegingen worden kinderen bij voorkeur vervoerd in een kinderzitje. De begeleiding (en dus niet de vervoerder) draagt hier zorg voor en meldt het gebruik bij het bestellen van de rit aan. Dan wordt een extra zitplaats gereserveerd. In de andere gevallen neemt het kind los naast de begeleider plaats, of zo nodig op schoot.
  • Als u een rit vanuit de Wmo maakt mag u een een reisgenoot (= sociale begeleider) meenemen, die een gereduceerde klantbijdrage betaalt.
  • Als u de indicatie ‘verplichte begeleider’ heeft, moet u zich bij iedere Wmo-deeltaxirit laten vergezellen door een begeleider die de voor u benodigde ondersteuning kan bieden. De verplichte begeleider hoeft geen klantbijdrage te betalen.
  • Bent u in het bezit van een geldige OV-begeleiderskaart dan kunt u ook een begeleider meenemen die geen klantbijdrage hoeft te betalen. Om hiervoor in aanmerking te komen dient u er voor te zorgen dat de vervoerder steeds een kopie heeft van een geldige OV-begeleiderskaart.
Op de hoogte blijven?

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Hieronder kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen van de Deeltaxi West-Brabant.

Ga naar de inhoud